شنبه ۲۷ آذر، پس از سه روز مسابقهی سخت، نفرات برتر رشتههای شبکه و پردازش ابری در نوزدهمین دورهی مسابقات ملی مهارت که با حمایت ابر آروان برگزار میشد، اعلام شد. یک طلا، یک نقره و یک برنز در هر رشته، دستاورد مسابقهدهندگان کشوری این دورهی مسابقات بود. بهعلاوه پنج دیپلم افتخار در رشتهی شبکه، و یک دیپلم افتخار در رشتهی پردازش ابری نیز اهدا شد.
شش مدالآور روز شنبه، وارد اردوی انتخابی مسابقات جهانی WorldSkills2022 میشوند تا در ماههای پیش رو بهشکل فشرده زیر نظر مربیان تخصصی که همگی از مدالآوران پیشین ملی و جهانی این رشتهها هستند، آموزش ببیند تا درنهایت نمایندهی توانمندی از ایران از سوی سازمان فنی و حرفهای کشور، به این مسابقات اعزام شود.
نخستین مدالآوری دختران در رشتهی شبکه به همراه یک طلا، یک نقره، یک برنز و ۵ دیپلم افتخار برای این رشته
رشتهی شبکه که از قدیمیترین رشتههای حوزهی آیتی در مسابقات ملی و جهانی است که تا پیش از این مدالهای رنگارنگ ملی و جهانی را نصیب خود کرده است. ۱۴ شرکتکننده در دو روز این مسابقات با یکدیگر به رقابت پرداختند و برای نخستینبار طی ۱۹ دورهی مسابقات ملی، نرجس سواعدی بهعنوان اولین مدالآور دختر در این رشته، مدال برنز را از آن خود کرد.
- محمدامین طاهری از استان البرز؛ مدال طلا
- فرید قریشی از آذربایجان شرقی؛ مدال نقره
- نرجس سواعدی از خوزستان؛ مدال برنز
- امین مهدیزاده اصفهانی نمایندهی سازمان آموزش و پرورش؛ دیپلم افتخار
- بهدین طالبی از استان البرز؛ دیپلم افتخار
- پوریا کریمزاده از تهران؛ دیپلم افتخار
- شایان خیرآبادی نمایندهی دانشگاه فنی و حرفهای؛ دیپلم افتخار
- مبین نامور دریاسری از گیلان؛ دیپلم افتخار
پارسا یوسفی، کارشناس مسوول رشتهی شبکه در این دوره از مسابقات ملی مهارت که برندهی مدال نقرهی چهلوپنجمین دورهی مسابقات جهانی مهارت (WorldSkills2019 روسیه) در رشتهی مدیریت سیستمهای تحت شبکه و استواردار ابر آروان نیز هست، دربارهی مسابقات جهانی مهارت توضیح میدهد: «در اطلاعرسانی مسابقات ملی مهارت در ایران ضعف وجود دارد و مردم به شکل شایسته دربارهی مسابقات مهارت در سطح ملی و جهانی آگاهی ندارند.»
یوسفی دربارهی تفاوت این دوره از مسابقات ملی مهارت با دورههای پیش، میگوید: «بهدلیل شیوع کرونا وقفهی بسیاری در برگزاری مسابقات ملی مهارت ایجاد شد. به همین دلیل مشارکتکنندگان این دوره به اندازهی مشارکتکنندگان دورههای پیشین، از مسابقات ملی و جهانی مهارت ذهنیت ندارند و با فرهنگ آن آشنا نیستند. در این مدت تلاش کردیم برای جبران این موضوع با شرکتکنندگان بهشکل مستقیم صحبت کنیم تا آشنایی آنها از مسابقات جهانی بیشتر شود.»
یک طلا، یک نقره و یک برنز به همراه یک دیپلم افتخار، دستاورد رشتهی نوپای پردازش ابری
رشتهی پردازش ابری که برای نخستینبار در مسابقات ملی و جهانی مهارت قرار گرفته است، شروع خوبی را تجربه کرد. با حضور هشت رقابتکننده طی سه روز مسابقه توانست نتایج درخوری را کسب کند.
- علیرضا رایج از خراسان رضوی؛ مدال طلا
- حمیدرضا خوببخت از استان مرکزی؛ مدال نقره
- سروش سلیم کاویانی نمایندهی سازمان آموزش و پرورش؛ مدال برنز
- نوید شریعتی از یزد؛ دیپلم افتخار
احمدرضا ملاپور، مدیر رشتهی پردازش ابری که برندهی مدال افتخار چهلوچهارمین دورهی مسابقات جهانی مهارت، مدالآور طلای رشتهی مدیریت سیستمهای تحت شبکه در سیزدهمین دورهی مسابقات ملی مهارت و ناخدای فنی ابر آروان است، دربارهی تجربهی خود از مشارکت در مسابقات ملی و جهانی مهارت میگوید: «شرکت در این مسابقات با روشن کردن جزیی مسیر رشد در رشتهی مدیریت سیستمهای تحت شبکه نقش بسیار پررنگی در زندگی حرفهای من داشته است. دامنهی سرویسهایی که در این مسابقات ارایه میشود، پوششدهی و بلوغ کافی را برای مسلط کردن شرکتکنندگان در رشتههای مختلف داراست. به همین دلیل شرکت در این مسابقات برای من خیلی تاثیرگذار بود.»
ملاپور دربارهی اهمیت برگزاری مسابقات جهانی مهارت میگوید: «مسابقات جهانی مهارت بزرگترین رویداد مهارتی است که هر دو سال در دنیا برگزار میشود و تمام کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه از اروپا، آمریکا و آسیا در آن شرکت میکنند. این مسابقات بیش از ۵۰ رشتهی مختلف در چند دستهبندی اصلی مانند صنعتی، خدماتی، فناوری اطلاعات دارد. هر رشته با پیچیدگی خاص خود، دانش فنی بالایی را برای شرکت در آزمون لازم دارد. از اهمیت این مسابقات جهانی همین اندازه بگویم که در افتتاحیه و اختتامیههای این مسابقات روسای جمهور و وزرای کشور میزبان حضور دارند.»
ملاپور با اشاره به اینکه ایران برای اولین دوره در حال برگزاری مسابقات ملی مهارت (انتخابی مسابقات جهانی) در رشتهٔی پردازش ابری است، میگوید: «سعی کردیم زیرساخت مسابقات در رشتهی پردازش ابری که برای اولین دوره در ایران برگزار میشد کاملن مشابه زیرساخت مسابقات جهانی این رشته باشد. تلاش کردیم منابع لازم برای برگزاری آزمون ملی مهارت در رشتهی پردازش ابری را کاملن مطابق به منابع آزمون جهانی تامین کنیم تا هرچه بیشتر سطح مسابقات در این رشته را به سطح مسابقات جهانی برسانیم.»
مسابقات جهانی مهارت ۱۲ تا ۱۷ اکتبر ۲۰۲۲ با حضور بیش از ۱۳۰۰ رقیب از ۶۰ کشور عضو WorldSkills و در ۵۶ مهارت به میزبانی کشور چین برگزار خواهد شد. نمایندگان رشتههای IT ایران در شش رشتهی مدیریت سیستمهای تحت شبکه، راهکارهای نرمافزاری برای کسبوکارها، تکنولوژیهای وب، امنیت سایبری، پردازش ابری و نرمافزارهای موبایل در چهلوششمین مسابقات جهانی مهارت در شانگهای چین شرکت خواهند کرد.
آخرین دورهی WorlSkills در سال ۲۰۱۹ در کازان روسیه برگزار شد که منجر به مدالآوری در هر سه رشتهای شد که ایران در آنها نماینده اعزام کرده بود. بهعلاوه در دورهی پیشین با کسب این سه مدال، جایگاه ایران با ارتقای ۲۳تایی از جایگاه ۳۸ به جایگاه پانزدهم ارتقا پیدا کرد.